U komt het Keringhuis binnen via de huiskamer. En natuurlijk niet zomaar een huiskamer, maar een huiskamer met een verhaal. Hier begint het allemaal.

In de gang dringt langzaam maar zeker de boodschap tot u door… Wat komt daar onder de deur door? Wat gaat Nederland doen met al dat water? Op het Watervertelplein kunt u zelf de oplossingen ontdekken.

In de filmzaal draait een film over het waterbeheer in de Provincie Zuid-Holland en de Maeslantkering.

Verder komen waterpeil, waterbeheer, droge voeten, de Deltawerken en natuurlijk de Maeslantkering zelf uitgebreid aan bod in de expositie. Buitenlandse gasten kunnen hier met hun smartphone of Ipod een toelichting downloaden en beluisteren in de talen Engels, Duits, Frans, Spaans, Chinees en Russisch.

Regelmatig zijn er daarnaast wisselexposities te gast in het Keringhuis. Op de hoogte blijven? Bekijk de actuele Nieuwsbrief en schrijf je in.

Buiten is er ook van alles te beleven op de waterspeelplaats. Je kunt zelf het water laten stromen en op verschillende manieren ingrijpen om jouw dorp droog te houden. De waterspeelplaats is jaarlijks open van 1 april tot en met 31 oktober.

Veel plezier!

 

 

 

Adresgegevens

Maeslantkeringweg 139
3151 ZZ Hoek van Holland
Tel: 088-7970630
info@keringhuis.nl

Like ons op Facebook Volg ons op twitter Volg ons op Instagram

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
10.00 - 16.00 uur
zaterdag, zondag en feest­dagen
11.00 - 17.00 uur
gesloten op 1 jan., 25 dec. en 31 dec.