Terugkijken maar ook vooruitkijken
 
 

Het was een bijzonder jaar!!

2018 is alweer zo goed als voorbij, de tijd van terugkijken is weer aangebroken: Het was een bijzonder jaar voor het Keringhuis.


Het jaar begon al goed met de stormsluiting van 3 januari. Rond 14.35 kwamen de deuren van de Maeslantkering in beweging en ruim 2 uur later was de kering volledig gesloten. Naast de Maeslantkering sloten ook de andere 4 stormvloedkeringen. Dit was nog nooit eerder gebeurd, een uniek moment dus.

 

Eind juni voltrok zich de olieramp in de Rotterdamse Haven. Vele vogels (vooral zwanen) werden besmeurd met olie. Het parkeerterrein van het Keringhuis werd ingericht als noodopvanglocatie. In de weken erna zijn honderden zwanen op ons terrein weer opgelapt en uiteindelijk teruggezet in de natuur. Er ontstond in die weken een fijne samenwerking tussen hulpverleners, Rijkswaterstaat en het team van het Keringhuis. We kijken hier met warme gevoelens en vol trots op terug.

 

15 september was de jaarlijkse functioneringssluiting. Ook dit jaar was het weer een geweldige dag met veel bezoekers, mooi weer en een uitstekend verlopen testsluiting.

 

 
 

Programma kerstvakantie

 

Tijdens de kerstvakantie hebben we elke dag extra rondleidingen ingepland. Naast de gewone rondleiding is er ook weer een rondleiding voor kinderen en hun begeleiders. Deze rondleiding brengt je langs de verschillende exposities in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering.

We sluiten de rondleiding af met een leuke, interactieve quiz die via je eigen smartphone werkt. Kijken wie er beter heeft opgelet tijdens de rondleiding: de kinderen of de papa's, mama's, opa's of oma's. Kom naar het Keringhuis neem je smartphone mee en ga de uitdaging aan!!


Kijk op www.keringhuis.nl voor tijden of voor het maken van een reservering.
 

 
 

Website en restaurant in een nieuw jasje

Sinds november heeft het Keringhuis een nieuwe website. Met een nieuwe frisse uitstraling en alle informatie weer helemaal up to date. We nodigen je van harte uit om eens een kijkje te nemen op www.keringhuis.nl en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.


Ook het restaurant zal de komende maanden worden opgeknapt. Begin april zal de heropening plaatsvinden en zijn we weer klaar om je te ontvangen voor een lekker bakje koffie of thee, een lekker broodje of een ijsje.


Tot dan!!

 
 

Fijne feestdagen en tot ziens in 2019

 

 

Het team van het Keringhuis wenst je fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019 toe.

Tot volgend jaar!!

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief