Zaterdag 14 september jaarlijkse functioneringssluiting Maeslantkering
 
 

Functioneringssluiting

Elk jaar voert Rijkswaterstaat een testsluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten dit jaar op zaterdag 14 september hun deuren.Een testsluiting, functioneringssluiting genoemd, is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april. De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Deze beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 2 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

 
 

Programma

Het Keringhuis is open tussen 11.00 en 18.30. Gedurende de dag is er van alles te doen in en om het Keringhuis. Uiteraard is het hoogtepunt van de dag de sluiting van de Maeslantkering die (onder voorbehoud) rond 15.10 zal plaatsvinden. Maar voor die tijd zijn er diverse rondleidingen en kunt u in het restaurant terecht voor een hapje of een drankje. Voor de kinderen is er in de middag een heel leuk programma, gepresenteerd door MadScience:

Om 14.00 start de Science Show met daarin onder andere werken met droogijs, douchen zonder water en omgaan met luchtdruk. Na de sluiting van de Maeslantkering starten ze rond 15.45 met het funstation waarbij de kinderen met slijm aan de slag kunnen.

Ook is onze eigen Lego watertafel weer aanwezig waarbij kinderen op een speelse manier wordt uitgelegd hoe we omgaan met ons zeewater en rivierwater.

 
 

Rondleidingen

De hele dag worden er rondleidingen gegeven. Dit geeft u een unieke kans om de Maeslantkering van zeer dichtbij te kunnen bekijken. Onze professionele gidsen vertellen u tijdens de rondleiding alles over de werking van de Maeslantkering en wanneer deze moet sluiten. Op onze website kunt u een plekje reserveren via https://www.keringhuis.nl/activiteiten#boeken

 
 

Restaurant

Ook ons vernieuwde restaurant is klaar om u te mogen ontvangen. Er zijn de 14e diverse dagaanbiedingen waaronder koffie met appeltaart, een lunchpakket of een broodje hamburger met frisdrank. 

 

We zien u graag in ons restaurant waar onze enthousiaste medewerkers voor u klaar staan!

 
 

Bereikbaarheid

Het Keringhuis is op deze dag niet bereikbaar voor auto's en motoren, daarom zetten wij op 2 locaties pendelbussen in. Deze zullen rijden vanaf station Hoek van Holland Haven en vanaf de parkeerplaats bij het Nieuw Oranje Kanaal. Op deze plekken zullen verkeersregelaars staan om alles in goede banen te leiden.

Fietsers vanuit de richting Hoek van Holland kunnen niet over het spoor bij de Stena Line naar de Maeslantkering fietsen vanwege werkzaamheden aan de rotonde. Via de Haakweg en het Staelduinse bos en de nieuwe fietsbrug over de metrolijn kunt u ons toch gewoon bereiken. Vanuit Maassluis zijn er geen omleidingen en zijn we op de normale manier bereikbaar.

 
 
 
 
  ALTIJD OP DE HOOGTE!
Volg ons op twitter:@keringhuis
VRAGEN?
Mail : info@keringhuis.nl
Klik hier om je af te melden van deze nieuwsbrief